به گزارش همشهری آنلاین، آخرین روز بهمن سال گذشته بود که جوانی به کلانتری سجاد مشهد مراجعه کرد و پلیس را در جریان یک آدمربایی گذاشت. او به نیروهای انتظامی گفت: پدرم ۲۹ بهمن از خانه خارج شده اما دیگر برنگشته است. این جوان تبعه کشور افغانستان در ادامه اظهاراتش به درخواستی در فضای مجازی اشاره کرد که فردی مدعی شده بود پدر ۷۰ سالهاش را گروگان گرفتهاند و باید برای آزادی وی مبلغ ۲ میلیون دلار پرداخت کنند.
ماموران انتظامی با دیدن این درخواست بلافاصله کد امنیتی گروگانگیری را روی این پرونده حساس ثبت کردند و آن را برای پیگیری ویژه در اختیار کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی قرار دادند. با توجه به اهمیت این ماجرا ، دستورات محرمانه خاصی از سوی سرهنگ کارآگاه جواد شفیع زاده صادر شد و ماجرای گروگانگیری زیر نظر مستقیم سرهنگ مهدی سلطانیان (جانشین پلیس آگاهی خراسان رضوی) مورد رسیدگی قرار گرفت.
حساسیت موضوع موجب شد شبانه جلسه کارشناسی و تحلیل وقوع جرم در پلیس آگاهی تشکیل شود و بدین ترتیب عملیات اطلاعاتی برای شناسایی گروگانگیران در حالی آغاز شد که بررسیهای مقدماتی در منطقه وقوع جرم نشان داد شمسالدین (پیرمرد ۷۰ساله) توسط سرنشینان یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ ربوده شده و آدمربایان با تعویض پلاک خودرو در مسیر فرار به سوی کوههای خلج حرکت کردهاند.
با جمعبندی این اطلاعات، گروه عملیات ویژه به سرپرستی سرهنگ محمد همتی (رئیس اداره جنایی آگاهی) وارد عمل شدند و با بهرهگیری از توان اطلاعاتی کارشناسان اداره اطلاعات جنایی و همچنین همکاری کارآگاهان پلیس آگاهی مشهد به ردزنی گروگانگیران پرداختند.
در همین حال آدمربایان که گویی در منطقهای غارگونه مخفی شده بودند، تصاویری را برای ایجاد وحشت و نگرانی خانواده پیرمرد ارسال میکردند و آنان را برای پرداخت دلارها در تنگنا قرار میدادند. در همین حال کارآگاهان با استفاده از راهنماییهای سلسله مراتب فرماندهی، به ردیابی سیستمهای ارسال تصاویر از طریق فضای مجازی پرداختند و موفق شدند ۳ تن از عوامل مرتبط با گروگانگیران تبعه خارجی را در استان گلستان و یکی از شهرهای اطراف مشهد شناسایی و دستگیر کنند.
طولی نکشید که با دستگیری رابطان گروگانگیران، عملیات تخصصی کارآگاهان به تلاشهای شبانهروزی رسید تا پیرمرد افغانستانی را از چنگ آدمربایان رها کنند. به همین دلیل گروه عملیاتی به ردزنی از طریق تجهیزات و فناوریهای نوین پرداختند و حتی از طریق فضایی نیز عملیات ویژهای را آغاز کردند.
در این شرایط گروگانگیران که متوجه ماجرا شده و احتمال می دادند به زودی مخفیگاه آنان لو برود درخواست خود را به 100 هزار دلار کاهش دادند اما همچنان تصاویر ساختگی وحشتناکی را برای خانواده مرد گروگان ارسال میکردند.
در این وضعیت بود که کارآگاهان شگرد پلیسی خود را تغییر دادند و برای رفع نگرانی خانواده گروگان و همچنین رهایی سریع وی از چنگ گروگانگیران به ترفندهای تخصصی روی آوردند. در همین حال خانواده گروگان نیر وانمود میکردند که مشغول تهیه و واریز وجه درخواستی به حساب بانکی گروگانگیران هستند.
از سوی دیگر آنها با اطلاعاتی که در اثنای ردزنیهای اطلاعاتی به دست آوردند، به سرنخهای مهمی از مخفیگاه گروگانگیران رسیدند اما هنوز عملیات رهایی گروگان شروع نشده بود که گروگانگیران با قرار گرفتن در تنگناهای عملیاتی پلیسی و در اقدامی ناگهانی پیرمرد را رها کردند و او نزد خانوادهاش بازگشت.
در این شرایط بود که عملیات کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی برای دستگیری گروگانگیران تبعه خارجی وارد مرحله جدیدی شد و تلاشها با دستورات ویژه قضایی برای شناسایی دیگر مجرمان و تبهکاران ادامه یافت.
نظر شما